RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser over ny postavtale

Sist oppdatert:
De ansatte i Posten raser over den nye avtalen for Postbanken. Avtalen kan koste 3.000 ansatte jobben, mener Postkom.

Onsdag ble Posten og DnB NOR enige om en ny avtale for Postbanken frem til 2012. Postbanken eies av DnB NOR, men bankens tjenester selges i dag gjennom postkontorene.

Massenedleggelse
Den nye avtalen beskrives av Posten som en videreføring av dagens avtale, men Norsk Post- og Kommunikasjonsforbud (Postkom) slår likevel alarm.

- Denne avtalen vil sammen med regjeringens krav om forretningsmessig drift føre til massenedleggelser av postontorer og tap av inntil 3.000 arbeidsplasser, sier Postkoms forbundsleder Odd Christian Øverland.

- Men Posten mener dette er en videreføring av dagens avtale. Hvordan kan det få så store konsekvenser?

- Det at vi trekker disse konklusjonene er ikke ment som en kritkk av Posten eller DnB NOR, men vi summere opp konsekvensene av avtalen og eiernes krav til å drive posten som et selskap, sier Øverland til TV 2 Nettavisen.

Avhengig av konsesjonskravene
Informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Posten sier hun er ukjent med tallene som Postkom bruker, men at avtalen åpner for endringer i postkontorstrukturen.

- Avtalen gir oss rom for å gjøre endringer, men det er ingen konkrete forslag på bordet i dag. Det vil være avhengig av den nye konsesjonen fra 1. januar 2007, sier Gjølme til TV 2 Nettavisen.

Hun vil ikke kommentere detaljer i avtalen, men opplyser at oppgjøret fra DnB NOR er avhengig av transaksjonsvolumet i Postbanken.

- Betyr det at postkontor med få transaksjoner vil stå i faren for nedleggelse?

- Det vil vi ikke spekulere i, svarer Gjølme.

Opposisjonen reager
Både nestleder Øystein Djupedal i SV og nestleder i samferdselskomiteen på Stortinget, Jorunn Ringstad (Sp) reager på avtalen.

- En slik nedbygging av Posten er ikke politisk akseptabelt SV vil ikke ha noen ny runde med nedbygging av postkontorer, skriver Djupedal i en pressemelding.

- Vi kan ikke lever med massenedlegging av postkontor, utarming av landposttjenesten og bortfall av flere tusen arbeidsplasser. Posten er en av de viktigste brikkene i det nettet av tjenester som hele landet skal nyte godt av, til samme pris og med likeverdig tjenestetilbud, skriver Ringstad i sin pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere