RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raste mot «versting»-redaktør

Sist oppdatert:
Streikende journalister demonstrerte torsdag mot redaktøravisen til Dagens Næringsliv, og Amund Djuve er kåret til til «dagens versting».

Norsk Journalistlag har bestemt seg for å kartlegge streikebryteri, og meldte torsdag at de daglig vil kåre en «versting» blant redaktørene.

Først ut ble sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv.

Rundt 200 journalister møtte i dag opp utenfor lokalene for å vise sin misnøye mot at redaktøren gir ut avis, selv om alle journalistene er ute i streik.

«Ikke hyggelig»
- Jeg vet ikke om jeg skal si kolleger, men jeg syns ikke dette er spesielt hyggelig, sa Amund Djuve til demonstrantene, ifølge dn.no.

- Det virker som om Djuve ikke kjenner til og forstår NJs retningslinjer, sa streikelederen for avisstreiken i 2002, Thomas Spence.

Djuves svar var at han hadde valgt å hente sine råd fra Mediebedriftenes landsforening i denne saken.

- Bruk heller kreftene på å få MBL til å komme journalistene i møte, slik at vi kan komme tilbake og lage prima Dagens Næringsliv hver eneste dag, sa klubblederen, og ble fulgt opp av trampeklapp, melder dn.no.

Kårer versting
Norsk Journalistlag sier de er ute etter redaktører som provoserer og viser null respekt for de streikende. De ønsker å kartlegge atferden til redaktører og andre i redaksjonene. Derfor kårer de en «versting» hver dag.

- Prinsippet er at personer som ikke er i streik, skal jobbe som normalt. De skal ikke gjøre de streikendes arbeid, sier leder for NJs informasjonskomité Trond Idås til journalistlagets hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere