RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Razzia hos Tine og Rema

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
HELSFYR (TV 2 Nettavisen): Innenfor disse veggene har Konkurransetilsynet i dag gjennomført en razzia mot Remas hovedkontor. Tilsynet har også vært i Tines kontorer og hjemme hos Tine-ansatte.

- Konkurransetilsynet er hos oss akkurat nå og driver bevissikring i forhold til Tine-saken, opplysete innkjøpsdirektør Harald A. Kalvøy i Rema 1000 til TV 2 Nettavisen torsdag formiddag.

Syv representanter for Konkurransetilsynet kom til Remas 1000 Norges hovedkontor i Grenseveien i Oslo 08.50 torsdag morgen. Da TV 2 Nettavisen kom til hovedkontoret, var stemningen tydlig preget av det uventede besøket og ifølge Kalvø ble det svært hektisk.

- Dette er som å bli stoppet i en promillekontroll. Du vet du ikke har drukket, men du får en uggen følelse likevel. Det er ubehagelig, sier Kalvøy.

Kalvøy poengterer at det er Rema 1000 Norges hovedkontor i Oslo hvor det er gjort bevissikring. Reitan-gruppens hovedkontor i Trondheim er ikke omfattet.

I tillegg endevendte tilsynet Tines lokaler onsdag.

Ulike opplysninger
Kommunikasjonsdirektør Signe Horn i Konkurransetilsynet bekrefter at det er gjennomført en bevissikring hos Tine og at det nå gjennomføres bevissikring hos Rema i forbindelse med etterforskningen i Tine-saken.

- Vi har hatt behov for å verifisere de opplysningene vi har fått i saken så langt. Vi har fått mye og til dels ulik informasjon, og vi har derfor hatt behov for å gjennomføre disse bevissikringene, sier Horn til TV 2 Nettavisen.

Kommunikasjonsdirektør Bjørg Bruset i Tine bekrefter at Konkurransetilsynet sikret bevis onsdag.

- Vi har stilt alt til rådighet, sier Bruset, som opplyser at både PCer, dokumenter og notatbøker ble gjennomgått.

Hjemme
P4 melder at også hjemmene til flere sentrale Tine-ansatte ble utsatt for razzia.

Verken Bruset i Tine eller Horn i Konkurransetilsynet vil bekrefte eller avkrefte at Konkurransetilsynet var hjemme hos Tine-ansatte.

Konkurransetilsynet har adgang til uanmeldt bevissikring både i bedriftslokaler og i boliger, etter begjæring til tingretten. Adgang til boliger krever at det er særlig grunn til å anta at bevis oppbevares der.

Ifølge Konkurransetilsynet er det ikke ofte at de gjennomfører bevissikringer hjemme hos privatpersoner. I 2003 ble totalt gjennomført 13 bevissikringer. Kun to av disse ble foretatt i private hjem.

Innkjøpssjef Harald Kalvøy i Rema 1000 sier at tilsynet ikke har vært hjemme hos Rema-ansatte.

Pågående granskning
Konkurransetilsynet har siden før jul granske Tines opptreden i forhold til dagligvarkjedene og i forhold til de mindre konkurrentene.

Det hele begynte da Rema valgte å kutte ut ostekonkurrenten Synnøve Finden før jul.

Forrige uke kom Synnøve Finden overraskende inn igjen hos Rema.

Saken fikk enda en ny dimensjon da det nylig ble kjent at Tine tilbød 16 millioner kroner for å droppe Synnøve Finden-produkter.

Mandag denne uken ble det kjent at Tine-direktør Ingrid Strøm-Olsen (bildet), som var ansvarlig for ICA-forhandlingene, gikk på dagen.

Informasjonssjef Terje Gulbrandsen i ICA sier til TV2 Nettavisen at det ikke har vært bevissikring hos ICA, verken i dag eller tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere