RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på eiendomsmegler-uttalelser

Avdelingsdirektør Tore Johannesen i NBBL er kraftig provosert av kjendismegler Petter Andreas Poppe uttalelser i dagens Aftenposten.

Poppe sier i Aftenposten at andelen fellesgjeld er betydelig mer prisdempende for objektet, enn summen man faktisk hefter for.

NBBL frykter at Poppes uttalelser vil få folk til betale ned fellesgjelden unødvendig, og organisasjonen påpeker at ordningen med fellesgjeld er en av borettslagenes fordeler.

- Dette har Poppe tydeligvis mangefulle kunnskaper om, og hans uttalelser kan forlede folk i borettslag til å se på innløsning av fellesgjeld som en mye mer fristende mulighet enn det som er tilfelle, sier Johannesen til boligsamvirket.no.

Nedbetaling av fellesgjeld kan være aktuelt for noen, men neppe for flertallet, mener Johannesen. Påstandene om at privatkunder får bedre bankbetingelser enn borettslagene karakteriserer Johannesen som "vås".

Dessuten sier avdelingsdirektøren at nye boliger med høy fellesgjeld og lav prisantydning ofte er svært populære blant ungdom med liten egenkapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere