RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på sendrektighet fra Økokrim

Foto: Ole Dag Kvamme, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Advokat Olav Sylte mener Økokrim er i ferd med å gjenta tabben T5PC-skandalen, og reagerer på at politiet ennå ikke har grepet fatt i pyramideselskapet World Games Inc.

- Med de beløpene og det omfanget World Games har i Norge, må myndighetene reagere på dette - og hvem skulle da gripe fatt i dette pyramidesystemet annet enn Økokrim, sier advokat Olav Sylte, som nå jobber for WGI'ere som mener seg lurt.

WGI hevder selv å ha over 200.000 medlemmer i Norge, og det er hevdet at norske småsparere kan ha invester over en milliard kroner i systemet.

Sylte representerer også en rekke medlemmer i T5PC, som gikk konkurs i fjor høst. Sylte har tidligere reagert sterkt på at Økokrim ikke tok fatt i T5PC-saken, og frykter nå at politietaten er i ferd med å gjøre samme feil en gang til.

I motsetning til T5PC, er WGI ikke et norskregistrert selskap. Ei heller har selskapet noen offisielt ansatte i Norge. Likevel mener Sylte dette ikke er til hinder for å etterforske pyramidesystemet.

- Her kan Økokrim velge fra hele spektret av muligheter, fra bedrageri til hvitvasking. Alt kan tenkes. Og sjansen for at det er gjort noe ulovlig er større enn sjansen for at det ikke er gjort det, sier Sylte.

Økokrim ønsker ikke å kommentere Syltes utsagng, utover å bekrefte at det for tiden ikke gjøres noen etterforskning av pyramidesystemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere