RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

REC dobler produksjonen

Sist oppdatert:
Solcelleselskapet REC, med toppsjef Erik Thorsen i spissen, vil bygge sin tredje fabrikk for polysilisium og dobler dermed dagens produksjon.

Renewable Energy Corporation, som er best kjent i markedet som REC, melder tirsdag at de har bestemt seg for å mer enn doble produksjonen av polysilisium, og begynner på arbeidet med konstruksjon av sin tredje fabrikk.

Den nye fabrikken vil basere seg på selskapets egen teknologi som REC har utviklet for produksjon av granulert polysilisium. Fabrikken vil ha en kapasitet på 6.500 metriske tonn, og årlig omsetning fra ekspansjonen vil være på mellom 1,8 og 2 milliarder kroner gitt dagens markedspris.

Fabrikken vil bli lagt til Moses Lake i delstaten Washington i USA. Ferdigstillelse av fabrikken er ventet å være første kvartal 2008. Fabrikken vil koste 600 millioner dollar, noe som allerede er fult finansiert gjennom låneopptak og egenkapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere