RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningssjef tiltales

Den tidligere distriktssjefen i Redningsselskapet, Arild Braathen, er tiltalt for urettmessig å ha disponert selskapets midler.

Ved tre anledninger i 2003 tok Braathen ut til sammen 60.000 kroner fra Redningsselskapets konto. Alle pengene ble tilbakebetalt, skriver Nordlys.

– Min første reaksjon da jeg hørte at det var tatt ut tiltale, var sjokk. Men jeg er klar til å møte i retten så snart som mulig, slik at jeg kan rettferdiggjøre meg og få saken lagt bak meg, sier Arild Braathen i en kommentar til Nordlys.

Braathen har hele tiden vist til at han kan redegjøre for hvert øre, at alt er bilagsført og at beløpene er tilbakebetalt.

I tiltalen brukes uttrykket at Braathen urettmessig har forføyd over andres midler. I straffeloven hører dette hjemme i samme paragraf som underslag, og strafferammen er tre år.

I januar ble Braathen avsatt, men har senere fått tilbake stillingen sin etter at saken har vært behandlet i to rettsinstanser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere