RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reduserer formuesskatten

Stortinget har godkjent deler av regjeringens forslag til skattereform. Blant annet at forsvinner delingsmodellen, i tillegg til at formuesskatten trappes ned.

Dagens behandling av lovendringer i skattesystemet har resultert flere endringer, melder Høyres stortingsgruppe i en pressemelding fredag.

Delingsmodellen, RISK- og godtgjørelsessystemet forsvinner i 2006. Marginalskatten på arbeidsinntekt reduseres, og aksjonærmodellen skal gjelde fra 2006. Formuesskatten skal trappes ned, mens fritaksmetoden gjøres gjeldende for 2004.

Høyre mener det er gledelig at sentrale deler av skattereformen blir vedtatt allerede nå.

- Det gir forutsigbarhet og stabilitet for næringslivet, skriver partiet i meldingen.

Men stortingsgruppen mener det fortsatt mangler viktige elementer i form av ytterligere reduksjon av formuesskatten og marginalskatten på arbeid, som må på plass i 2006.

Dagens forslagsvedtak gjør at antall personer som betaler toppskatt blir 235.000 personer. Under Stoltenberg-regjeringen var det 931.000 personer som betalte toppskatt. I tillegg skal innslagspunktet for toppskatt reduseres. Også boligskatten forsvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere