RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øredøvende søksmål mot iPod

Sist oppdatert:
Det er ikke bare i Norge diskusjonen om hørselsskader fra mp3-spillere går. I USA blir Apple saksøkt etter at en bruker fikk hørselsskader.

En amerikaner har nå lagt inn et gruppesøksmål mot Apple etter at han har lidd av hørselstap etter bruk av iPod, skriver Betanews.

iPod omtales i søksmålet som grunnleggende defekt i sitt design og det hevdes at den mangler tilstrekkelige advarsler om faren for hørselsskader. Søksmålet har som mål at Apple skal gjøre iPod til en tryggere enhet – og selvsagt økonomisk kompensasjon.

Ifølge eksperter har søksmålet liten sjanse for gå igjennom. iPod skal ikke gi noen større sannsynlighet for hørselsskader enn andre mp3-spillere, og spilleren leveres med en advarsel om at høyt volum over tid kan skade hørselen.

I søksmålet påpekes det derimot at iPod ble trukket fra hyllene i Frankrike og utstyrt med en begrensning på 100 desibel. Dette er derimot ikke gjort i USA, hvor spilleren kan produsere minst 115 desibel.

Videre anklages Apple for uaktsomhet ved å legge ved fraser som «crank up the tunes» i brukermanualen.

Om ikke søksmålet går gjennom, bør det være en ny påminnelse om at høy lyd fra mp3-spillere kan være skadelig. Det kan derfor være lurt å skru ned lyden noe.

Les flere saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere