RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser boligalarm-selskaper

Sist oppdatert:
Vaktselskaper binder kundene til boligalarmer for tre år av gangen. Og sier du ikke opp avtalen skriftlig, blir den automatisk fornyet. Nå krever Forbrukerombudet at vilkårene endres.

Forbrukerombudet forlanger at Sector Alarm og Hafslund Sikkerhet Privat må lage mer forbrukervennlige kontrakter, skriver forbrukerportalen.no.

Forbrukerrådet har mottatt en rekke klager på kontraktsvilkårene fra vaktselskapet Sector Alarm. Forbrukerombudet har nå vurdert vilkårene.

- Vi reagerte særlig på at avtalen er bindende for begge parter i 36 måneder fra alarmtjenesten trådte i kraft, forteller juridisk rådgiver Helga Skofteland til forbrukerportalen.no.

I tillegg reagerte ombudet på at avtalen automatisk blir fornyet med et år av gangen, dersom avtalen ikke sies opp skriftlig tre måneder før den løper ut.

Forbrukerombudet har kommet til at abonnementsavtalen til Sector Alarm inneholder urimelige vilkår. Forbrukerombudet har gjort en liknende vurdering av vilkårene i kontraktene til firmaet Hafslund Sikkerhet Privat.

Hafslund opplyser til TV 2 Nettavisen at de allerede har endret bindingstid i kontraktene i tråd med hva Forbrukerombudet ønsket

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere