RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Fred. Olsen Energy

Tidligere Navis-sjef Arne Smedal går hardt ut mot Fred. Olsen Energy, og anklager selskapet for å ha inngått en hemmelig konkurranse-avtale med tidligere storaksjonær i Navis.

Da Smedal vitnet i Oslo Tingrett torsdag i tvisten mellom Morgan Stanley og Fred. Olsen Energy, kom han med påstander om at Fred. Olsen Energy har inngått avtaler med amerikanske Reading & Bates om ikke å konkurrere med hverandre, skriver Dagens Næringsliv.

En slik avtale er i strid med amerikansk konkurranselovgivning. Allerede i 2000 skal det har foreligget en hemmelige avtale.

- Senest i natt fikk jeg en telefon som bekreftet at det forelå en non marketing-avtale mellom Reading & Bates og Fred. Olsen Energy. Victor Fribergs navn var nevnt i den forbindelse, sa Smedal under ed i Oslo Tingrett.

Friberg er juridisk direktør i Fred. Olsen & Co, som er disponentselskapet for Fred. Olsen Energy. Friberg vil ikke kommentere saken.

Smedal forklarte i går hvordan Navis hadde møtt "uhyre motvilje" fra Reading & Bates da de trengte hjelp til å få nye oppdrag, Han opplyste også at han ble nektet å engasjere finansiell og juridisk rådgivning i forbindelse med Fred. Olsen Energys oppkjøp av Navis, av to Reading & Bates-ansatte som var i Navis-styret.

De to styremedlemmene var tungt involvert i Fred. Olsen Energys oppkjøp, og ved hjelp av advokater konkluderte Smedal at de var inhabile. Dette ble imidlertid avvist av styret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere