RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Maktabi igjen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Forbrukerombudet kaller Mahmoud Maktabi inn på teppet for markedsføring med bruk av prisavslag og førpris.

"Forbrukerombudet forbyr M. Maktabi å markedsføre ekte håndknyttede tepper med store prosentvise prisavslag. Forbudsvedtaket omfatter også markedsføring av fabrikkmessig produserte tepper med standard størrelse og design hvor det annonseres med 60 - 80 prosent prisavslag, uten at det er fremlagt dokumentasjon for at teppene er solgt til de angitte førpriser," skriver Forbrukerombudet i en melding mandag.

Til tross for gjentatte påpakninger fra ombudet, fortsetter Maktabi å reklamere med prisavslag.

Markedsrådet har tidligere fastslått at det er villedende å annonsere med prisavslag på ekte håndknyttede tepper. Slike tepper ansees nemlig som individuelt bestemte gjenstander, hvor det ikke foreligger noen reell førpris.

Prisavslag kan bare benyttes dersom de håndknyttede teppene er fabrikkmessig produserte med standard størrelse og design, og førprisene kan dokumenteres. Ettersom M. Maktabi ikke har kunnet legge fram prisdokumentasjon, var markedsføringen ifølge Forbrukrombudet villedende og i strid med markedsføringsloven.

Dersom Maktabi ikke retter seg etter Forbrukerombudets vedtak, vil firmaet M. Maktabi Mahmoud Maktabi og Mahmoud Maktabi personlig ilegges et tvangsgebyr på 200.000 kroner hver.

Maktabi har klaget på Forbrukerombudets avgjørelse, men ombudet fastholder sitt vedtak. Saken vil nå bli flagt frem for Markedsrådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere