RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Telenor for kvinnemangel

Sist oppdatert:
Tirsdag ble to nye menn tatt med i Telenors konsernstab. Nå får Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas flengende kritikk fra næringsminister Odd Eriksen.

Konsernstaben ble tirsdag utvidet fra seks til åtte personer. De to nye medlemmene er i likhet med resten av staben menn, skriver Dagens Næringsliv.

Avgjørelsen falt ikke i god jord hos næringsminister Odd Eriksen. Heller ikke de ulike fagforeningene jubler over sammensetningen av konsernledelsen i telegiganten.

- Jeg synes det er en lite klok endring av konsernledelsen. Det er tydelig at verken styret eller ledelsen har tatt signalene om at man skal tilstrebe kjønnsbalanse i ledelsen. Dette er en særdeles lite klok handling, sier Eriksen til avisen.

Næringsministeren vil imidlertid ikke kalle inn Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas på teppet, ettersom han ikke kan gjøre noe med endringene i ledelsen. Men ettersom verken styret eller ledelsen har tatt de politiske signalene på alvor, vil Eriksen følge med videre.

Ifølge informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor vil ikke selskapet justere hvem som sitter i ledelsen nå. Engebrigtsen påpeker at Telenor har flere kvinnelige ledere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere