RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Ulltveit-Moes lønnspåstander

Sist oppdatert:
Tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe mener vi kan få tryggere arbeidsplasser ved å jobbe mer for mindre penger. YS-leder Randi Bjørgen er svært uenig med Ulltveit-Moe.

Ulltveit-Moe sier til NRK Dagsnytt at arbeidsplassene i konkurranseutsatt industri kan bli sikrere ved at arbeidstakerne jobber mer for mindre penger.

- Skal jeg ta utsagnet på alvor betyr det at Ulltveit Moe mener at også ledere bør gå ned lønn. Med en slik uttalelse sier han dessuten at kunnskap og kompetanse er mindre viktig for norsk konkurranseevne. At en av Norges største industrieiere har slike holdninger er mildt sagt oppsiktsvekkende, sier YS-leder Randi Bjørgen i en melding tirsdag.

Høyre-leder Erna Solberg har ifølge NTB ikke noe imot at folk jobber mer for mindre lønn så lenge fagforeningene selv er med på kuttene.

Ulltveit-Moe ønsker å investere i Norge. Han vil imidlertid ikke gjøre det i eksportkonkurrerende næring, ettersom utviklingen på lønnssiden ikke slår heldig ut.

Bjørgen tar sterk avstand fra uttalelser som antyder at den jevne arbeidstaker har en lønnsutvikling som ødelegger norsk konkurranseevne. YS-lederen mener at slike uttalelser vitner om dårlig personalpolitikk, og at Ulltveit-Moe burde rette kraftig skyts mot bedriftlederes lønnsprofil.

- Det er klart at vesentlige kutt i en rekke topplederlønninger vil bidra markant til at lønnsutviklingen i Norge vil se helt annerledes ut, påpeker Bjørgen.

YS-lederen blir bekymret når Ullveit-Moes eneste argument for å bede norsk konkurranseevne er knyttet til lønn. Bjørgen mener det avslører at han fullstendig overser verdien av dyktige medarbeidere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere