RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser VG-program

Sist oppdatert:
Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener TV 2s ferske satsning «Fete typer» avdekker en kynisk journalistikk.

Dokumentarserien «Fete typer» følger VG-journalistene i deres daglige arbeid.

I første del av dokumentarserien var det VG-journalisten Camilla Bjørn i Rampelys-redaksjonen som ble fulgt, og episoden tar for seg de omtalte sms'ene fra fotballspiller John Arne Riise.

Bjørn uttalte at hun har få betenkeligheter rundt å publisere en sak om Riises sms-stunt.

- Programmet avdekker en svært kynisk holdning hos journalistene. Jeg tror ikke dette bidrar til å øke journalistenes troverdighet, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til NRK.

Kokkvold får støtte fra andre i mediebransjen.

- Det var stunder da jeg lurte på om Vær Varsom-plakaten burde brukes til å beskytte journalisten mot seg selv. Dette var selvutlevering som sjelden vises på TV, sier kulturredaktør Sven Egil Omdal i Stavanger Aftenblad til NRK.

Anmelder Per Haddal i Aftenposten og politisk redaktør Marie Simonsen i Dagbladet er på sin side ikke like negative. Simonsen tror ikke programmet svekker omdømmet til norske journalister, og påpeker at journaliststanden allerede har lav anseelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere