RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen freder Tine

Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Mange Bondevik slår fast at regjeringen ikke vil dele Tine.

Striden rundt i regjeringen rundt en eventuell deling av Tine er over for denne gang. Statsminister Kjell Mange Bondevik slo onsdag fast at det ikke er aktuelt å dele meierisamvirket.

Dermed har KrF og Venstre vunnet den interne kampen mot Høyre.

- Regjeringen har altså ikke vedtatt noe selskapsmessig eller eiermessig skille, sa statsministeren på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Men Bondevik ønsker ikke nødvendigvis å frede Tine for all tid. Neste år skal Konkurransetilsynet ifølge Bondevik evaluere om den delvise separeringen som så langt er gjennomført har gitt en positiv effekt.

- Dersom evalueringen viser at forsyningsplikt-bestemmelsene begrenser muligheten for økt konkurranse, skal det vurderes å endre bestemmelsene i retning av en ytterligere utvidet forsyningsplikt, sa Bondevik.

Statsministeren sa også at det fra 1. januar 2006 vil bli innført normerte avkastningskrav til Tines videreforedling. Kravet vil bli fastsatt på alle produktkategorier, i egen forskrift av landbruksmyndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere