RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reitan tapte 70 millioner

Sist oppdatert:
Matmilliardær Odd Reitan svidde fingrene kraftig på sine it-investeringer. Reitan Invest tapte 70 millioner kroner i fjor.

Reitangruppen har ikke hatt noen heldig hånd med sine it-investeringer. I forrige uke ble det bokført et tap på 15 millioner kroner etter konkursen i it-selskapet Trustix.

Men det er ikke bare Trustix som har gispet etter luft. Alle de åtte selskapene i matkongens portefølje gikk med tap i fjor, nærmere bestemt 168 millioner kroner, ifølge Adresseavisen.

Av dette bokførte Reitangruppen et tap på 71 millioner kroner.

Rydder

Også inneværende år blir svakt, men investeringsdirektør John G. Strøm i Reitangruppen ser lys i tunnelen.

- Vi har brukt dette året på å rydde opp. Samtlige selskaper har vært gjennom kraftige kostnadskutt og mange årsverk har forsvunnet. Dette begynner nå å gi positiv effekt. Året som helhet vil gi røde tall, men i fjerde kvartal håper og tror vi alle selskaper skal gå med driftsoverskudd for kvartalet isolert, sier Strøm.

Hjem i skam

Odd Reitan har tjent seg usannsynlig rik på salg av billig mat gjennom Rema 1000-kjeden. Så ble han i likhet med mange andre grepet av it-boomen på slutten av 90-tallet. I 2001 sendte han sin sønn, Kjell Magnus Reitan, til London for å få pengene til å yngle. 150 millioner kroner hadde avkommet med seg. Det gikk dårlig.

I fjor sommer vendte Kjell Magnus Reitan tilbake, og tidligere i år ble Reitan Invest nedlagt.

- Reitangruppen skal ikke investere mer penger i it-selskap. All kapital skal kanaliseres til kjernevirksomheten, som er og blir varehandel, forteller Strøm.

Foruten Trustix har Reitangruppen investert i selskaper som ePocket, Boxer og mobilselskapet Hello. I sommer ble mobiloperatøren Sense Communications kjøpt opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere