RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reitan trist etter Rimi-salg

Sist oppdatert:
Kolonialmajor og Rema-gründer Odd Reitan synes det er trist at hans erkerival gjennom 25 år, Stein Erik Hagen, har bestemt seg for å gi seg som kjøpmann.

Budskapet om at Stein Erik Hagen trolig kommer til å selge den siste biten av sitt matimperium til svenske ICA slo ikke ned som noen bombe ved Odd Reitans hovedkvarter på Lade Gaard. Samtidig medgir kolonialmajoren at han synes det er trist at Stein Erik Hagen gir seg som kjøpmann.

- Det er vemodig, vi har sloss i 25 år, sier han til TV 2 Nettavisen.

Reitan sier han har stor respekt for det Hagen greide å få til da han bygget opp Rimi-kjeden. Siden nederlandske Ahold og svenske ICA kom inn i 1999, har det imidlertid gått nedover med Rimi, synes Rema-gründeren.

- For kundene tror jeg ikke det blir noen forskjell. De skader som ICA og hollenderne har forårsaket, har allerede skjedd, fortsetter Odd Reitan.

Personlig synes Reitan det er synd at en stadig større del av det norske dagligvaremarkedet kontrolleres av utlendinger.

- Det som er skummelt, er at matmilliardærer i utlandet har flere penger enn oss her hjemme. De kan legge mye på bordet, og vi ser for oss et Norge der mye kan forsvinne ut av landet, framholder han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere