RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reiten går av

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hydrosjef Eivind Reiten fratrer sin stilling. Nå faller aksjekursen.

Hydrosjef Eivind Reiten fratrer sin stilling som konsernsjef fra og med 30. mars, melder Hydro i en pressemelding.

På Oslo Børs starter Hydro-aksjen dagen med et fall på over fire prosent, etter nyheten om at Eivind Reiten går av.

Avholder pressekonferanse
Hydro vil avholde pressekonferanse i forbindelse med det forestående skiftet av konsernsjef.

Styreformann Terje Vareberg, konsernsjef Eivind Reiten og påtroppende konsernsjef Svein Richard Brantdzæg vil være til stede under pressekonferansen.

- Eivind Reiten har valgt å gå av som konsernsjef, sier informasjonssjef Halvord Molland, assisterende direktør for kommunikasjon i Norsk Hydro til Nettavisen.

Nettavisen har vært i kontakt med nestleder i Norsk Hydro ASA, Grete Faremo. Hun sier hun ikke ønsker å komme med opplysninger rundt Reitens avgang før pressekonferansen mandag morgen.

Spår vanskelig år
- Jeg har hele tiden sett for meg at syv til åtte år ville være en hensiktsmessig avgrensing for mitt lederskap i Hydro. Denne våren har jeg sittet i åtte år, og nå er tiden inne for å slippe til nye krefter og nye øyne, sier Reiten før han fortsetter.

- Vi kommer til å få et vanskelig 2009. Utsiktene er dramatisk forverret gjennom det siste kvartalet, sier konsernsjef Eivind Reiten i Hydro til Dagens Næringsliv i forbindelse med offentliggjøringen av DNs konjunkturbarometer mandag.

Styreleder Vareberg sier han beklager Reitens avgang.

Lang historikk
Eivind Reiten har hatt tittel konsernsjef i Norsk Hydro siden 2001.

Reiten har tidligere hatt en rekke politiske verv, blant annet olje- og energiminister, fiskeriminister og statssekretær i Finansdepartementet.

Som konsernsjef i Hydro har han delt selskapet i tre. Det som tidligere var gjødseldivisjonen er nå det selvstendige selskapet Yara, den tidligere olje- og gassdivisjonen ble solgt til StatoilHydro, mens hovedvirksomheten i Hydro nå er aluminiumsproduksjon.

Reiten var fra 1. til 4. oktober 2007 styreleder for oljeselskapet StatoilHydro. Han gikk av etter mistanker om at Hydros olje- og gassdivisjon hadde vært involvert i korrupsjon, uten å varsle Statoil om dette, på tross av Statoils oppkjøp av Hydros avdeling.

Dette er den nye Hydrosjefen
Påtroppende konsernsjef er Svein Richard Brantzæg, skriver Hydro i pressemeldingen.

Brandtzæg har fortid som leder et forretningsområde med mer enn 16.000 ansatte innenfor sektorene Rolled Products, Precision Tubing, Extrusion Eurasia og Extrusion Americas, samt forretningsenheten Automotive Structures.

Brandtzæg begynte som prosjektleder i Årdal og Sunndal Verk før han kom til Hydro på Karmøy i 1986. Siden den gang har han hatt en rekke posisjoner innenfor Hydros aluminiumvirksomhet, blant annet som leder av katodeverksted, opplæringsleder, teknisk sjef og støperi- og markedssjef. I 1998-1999 var han assisterende direktør for støperivirksomheten i Aluminium, og i 2000- 2001 var han leder for Magnesium. I perioden 2002-2003 var han leder for Metallprodukter og i 2003-2006 for Valsede Produkter.

Brandtzæg er født i Haugesund i 1957. Han har en doktorgrad fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og er i tillegg utdannet bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI.

Nettavisen kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere