RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekord-økning på nettleie

Sist oppdatert:
Mer dårlig strømnytt - nettleien blir også langt høyere.

Ifølge Huseiernes landsforbund har verstingene økt prisene med over 50 prosent i år.

Øverst på versting-listen troner Trøgstad Elverk, som samlet har satt opp nettleien med hele 52 prosent. Også Rygge Elverk får en høy plassering, med 49,3 prosent økning, viser en undersøkelse forbundet har foretatt.

Trøgstad Elverk tar nå 46 øre per kilowattime i nettleie, TrønderEnergi Nett tar 45 øre, mens kundene til Fitjar kraftverk må ut med 44 øre, kan TV 2 Nyhetene opplyse.

Senker prisene

Enkelte netteiere har imidlertid gått andre veien, og satt ned prisen. Norsk Hydro Produksjon i Glomfjord har senket sine priser med 18,6 prosent, mens Rollag Elverk har satt ned med 12,3 prosent.

Viken i Oslo er blant de rimeligste, med en pris på 24 øre per kilowattime.

Enda billigere er Hologaland Kraft; Notodden Energi og Bodø Energi som alle tar 21 øre. Mens de som er på nettet til Norsk Hydro Glomfjord slipper unna med bare 11 øre.

Lavere forbruk gir økt pris

Begrunnelsen for prisøkningen er at strømforbruket har gått ned. Nettselskapene øker derfor prisen for å tjene like mye. Vi blir altså straffet fordi vi har vært flinke til å spare strøm.

Det hører med til bildet at de fleste nettselskapene er styrtrike foretak med solide overskudd.

Peter Batta i huseiernes landsforbund reagerer sterkt på dette, og sier til TV 2 Nyhetene at det spesielt er ille at forbrukerne blir straffet for å være flinke til å bruke mindre strøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere