RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Rekordår for børsselskapene

Sist oppdatert:
Det går mot et rekordår ved Oslo Børs. Så langt i år har de børsnoterte selskapene til sammen tjent 100 milliarder kroner.

Etter en resultatvekst på 60 prosent, kan selskapene ved Oslo Børs hittil i år vise til en samlet fortjeneste på over 100 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Ikke oppsiktsvekkende er det oljesektoren, med Statoil og Hydro, som står i spissen for veksten. En skyhøy oljepris har bidratt til svært gode resultater for oljesektoren. Men selv uten oljesektoren, kan selskapene ved Oslo Børs vise til en god vekst. Det samlede resultatet ender da på 34 milliarder kroner, en vekst på 49 prosent, sammenlignet med 2003.

Tallene fra Finansavisen tyder på at de børsnoterte selskapene har kuttet betydelig i kostnadene, og i mindre grad hemmes av gjeld. For mens det samlede driftsresultatet har økt med 37 prosent, har omsetningen bare økt med 11 prosent.

Aksjetrateg Kim Evjenth i Alfred Berg tror ikke veksten har nådd toppen. Til neste år ser han for seg en inntjeningsvekst på 17 prosent, ifølge Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere