RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordhøy grensehandel

Sist oppdatert:
I andre kvartal i år handlet vi for nesten tre milliarder kroner i forbindelse med dagsturer til utlandet. Strømstad var mest populært som handlemål.

Økningen i grensehandelen var på 14 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Sverige er den mest populære destinasjonen for norske grensehandlende. Nesten ni av ti norske grensehandelskroner ble brukt i hos "söta bror ".

Spesielt Strømstad trekker mange handleglade nordmenn. I sommermånedene brukte vi nesten 900 millioner kroner i kystbyen, eller 1.800 kroner i gjennomsnitt per handletur.

Svinesund var nest største handlested, mens Charlottenberg var tredje største handlested. I de to byene la vi igjen 1.100 kroner i snitt per besøk.

I alt reiste nordmenn på 1,7 millioner dagsturer til utlandet for å kjøpe billig bacon og sprit. Nesten 80 prosent av disse turene gikk til Svinesund, med Strømstad og Charlottenberg.

Mest penger i utlandet brukte innbyggere i Østfold, Buskerud, Vestfold og Telemark. Personer i Oslo og Akerhus havner hakk i hæl når det gjelder shoppingintensive utenlandsbesøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere