RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordhøye forsikringsutbetalinger

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
2003 ga rekordhøye forsikringsutbetalinger på norsk sokkel. Mot 285 millioner i 2002 måtte staten alene ut med rundt 1,5 milliarder kroner i løpet av fjoråret.

Årsaken er feil og skader på nybygde plattformer.

Det er særlig reparasjoner av et stort antall sveiseskjøter på Åsgardplattformen som er årsaken til de rekordhøye utbetalingene.

-2003 er spesielt fordi en del gamle saker ble avsluttet da. Av den skadeporteføljen vi har, kan jeg se at i inneværende år blir det lavere utbetalinger, sier forsikringsdirektør Trygve Imsland i Statoil til Aftenposten.

Statoil-direktøren avviser at det er de mange eldre installasjonene som er årsaken til de høye forsikringsutbetalingene. Det er heller snakk om uhell på nye plattformer. I tillegg til Åsgard er det feil ved rørledningene fra Tune-feltet som utgjør de tunge postene. Begge disse er forholdsvis nye prosjekter.

Det er vanskelig å anta hvor store skadeutbetalingene har vært totalt for sokkelen i 2003, men det antydes at tallet kan ligge mellom 3 og 5 milliarder kroner.

Forsikringspremien for drift i offshoreforsikringer har steget de siste årene. Staten betalte i fjor 980 millioner kroner inn i premie til sitt eget forsikringsfond. Denne premien reflekterer det oljeselskapene betaler i sine premier.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere