RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange nyetableringer

Et lavt rentenivå og stor optimisme i næringslivet fører til rekord i antallet nyetableringer.

16.472 etableringer har sett dagens lys i årets seks første måneder. På samme tid i fjor var tallet 13.876. Økningen på 18 prosent betyr rekord i antall etableringer. Det er i Osloregionen det er flest etableringer, men Hordaland og Rogaland ligger ikke langt bak, skriver Nationen.

- De ferske tallene tyder på et vedvarende høyt aktivitetsnivå. Vi opplevde en «gründerboom» i 2004. Det er veldig hyggelig at den positive trenden ser ut til å vedvare også utover i 2005, sier næringsminister Børge Brende ifølge avisen.

Samtidig viser tall fra Konkursregisteret at antallet konkurser fortsetter å synke. 2083 konkurser i første halvår i år er en nedgang på 9,2 prosent sammenliknet med første halvår 2004. Det har også vært 27,3 prosent færre tvangsavviklinger i første halvår.

Bransjene innenfor helse- og sosialtjenester, eiendomsdrift og forretningsmessig tjenesteyting, samt hotell- og restaurantvirksomhet er vinnerne så langt i år. I motsatt ende ligger primærnæringene jordbruk, skogbruk og fiskeri, som alle fortsetter nedgangen, skriver avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere