RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange oslobedrifter anmeldt

Sist oppdatert:
Aldri før har LOs sommerpatrulje anmeldt så mange bedrifter. I Oslo er tallet blitt mer enn nidoblet fra i fjor - på tre dager.

- For hele fjoråret meldte vi fire bedrifter til Arbeidstilsynet. Etter bare tre dager med patruljering i år er vi oppe i 38, sier Mohamed Ahssain, ungdomssekretær i LO Oslo, til TV 2 Nettavisen.

Denne uken har Ahssain og hans kumpaner i LOs sommerpatrulje kontrollert hovedstadens arbeidsgivere for brudd på arbeidstakeres rettigheter. Han forteller om en kraftig økning av rettighetsbrudd fra arbeidsgiverne.

- De vanligste overtrampene går på mangel på arbeidskontrakter eller vaktlister. Mange steder mottar de ansatte lønn kontant, uten noen lønnsslipp. Det lukter veldig av svart arbeid, sier Ahssain.

- Aksepterer mer enn før
De tre første dagene av denne uken kontrollerte sommerpatruljen 82 bedrifter. 34 av dem er meldt til Arbeidstilsynet, og to til kemneren. De fleste synderne finnes i serviceyrker, som butikker og serveringssteder.

Asshain tror ikke det er bedre kontrollrutiner fra LOs sommerpatrulje som har ført til den store økningen.

- Arbeidsledigheten gjør at folk aksepterer mer enn før. av en eller annen grunn tror jeg arbeidsgiverne er blitt sløvere, sier han.

- Ungdom blir lettere utnyttet
- Den høye arbeidsledigheten og et tøffere arbeidsmarked gjør at ungdom blir lettere utnyttet i arbeidslivet, istemmer Robert Hansen, ungdomssekretær i LO sentralt.

På landsbasis har sommerpatruljen til nå anmeldt seksti bedrifter, og vurderer anmeldelse for ytterligere seksti.

- Men til nå er vi bare i gang i seks fylker. Vi forventer mer når vi går i gang i resten av landet til mandag, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere