RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordsprekk for regionsykehus

Sist oppdatert:
Bare sist måned endte Blefjell sykehus i Kongsberg på et underskudd på over ti millioner kroner.

Ifølge Laagendalsposten regner sykehuset med dette at årsregnskapet vil vise røde tall på til sammen 45,4 millioner kroner.

Sykehusdirektør Per Christian Voss sier til avisen at underskuddet på 10,4 millioner kroner for forrige måned skyldes en budsjettfeil fra Helse Sør.

- Vår store økonomiske hodepine er det store underskuddet vi har på gjestepasientordningen. Dette betyr penger Blefjell sykehus må betale først og fremst til Radiumhospitalet og Rikshospitalet for pasienter som overføres til disse sykehusene. Det er også iverksatt tiltak for å stoppe overforbruk av variabel lønn. Det er også iverksatt tiltak for å redusere innleie av sykepleiere via byråer, sier Voss.

Blefjell sykehus, som består av sykehusene på Notodden, Rjukan og Kongsberg, har ikke mulighet til å dekke inn tapene. Likevel fører det ikke til et akutt likviditetsproblem for sykehuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere