RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordsterk børs

Sist oppdatert:
Mandag satte Oslo Børs nok en historisk toppnotering. Northern Oil stiger hele 21 prosent. Og Frontline perset.

Til tross for fortsatt svak dollar og noe fall i oljeprisen steg Oslo Børs jevnt mandag.

Ved børsslutt var hovedindeksen opp 0,76 prosent til 232,43 poeng, og nok en historisk topp.

Oppgangen ble ledet av Northern Oil som økte hele 21 prosent, som følge av spekulasjoner om at NaturGass vil kjøpe seg ytterligere opp i selskapet.

Frontline sluttet på 378,50 kroner, som er opp 5,4 prosent justert for kursen på utbytte-aksjene i Ship Finance. Dagens Frontline-kurs er også historisk toppnotering.

- Vi har en fascinerende situasjon med en meget svak dollar og en meget sterk Oslo Børs. Det henger sammen med den fantastiske inntjeningen til de norske olje- og offshoreselskapene, og når man i tillegg får slike positive overraskelser som prisingen av Ormen Lange, indikerer det sterke underliggende verdier og det er grunnen til fortsatt oppgang for disse aksjene tross dollaren, sier en megler til TDN Finans.

Norsk Hydro og Statoil er begge opp nesten en prosent.

Gassrederiet Golar LNG faller 4,3 prosent etter å ha lagt frem et svakere resultat i tredje kvartal 2004 enn det analytikerne hadde ventet.

-Tallene er svake, guidingen for fjerde kvartal er svak og guidingen for 2005, 2006 og 2007 er svak, sier en analytiker til TDN Finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere