RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rema varsler priskrig

Reitangruppens tyske samarbeidspartner Edeka inngår en avtale med franske og spanske dagligvareaktører, som kan gi lavere priser hos Rema her hjemme.

Den tyskeide Edeka gruppen, som er Reitangruppens samarbeidspartner innen innkjøp, logistikk og butikkdrift, etablerer salgs-, markeds- og innkjøpsselskapet Alidis/Agenor i samarbeid med den franske dagligvaregrupperingen Itm Enterprises og den spanske Eroski Gruppen, opplyser Reitan Handel i en pressemelding torsdag.

Det ble nylig kjent at Edeka kjøper seg kraftig opp innen lavprissegmentet i Tyskland, blant annet ved oppkjøp av butikkjeden Netto Süd.

- Gjennom etableringen av Alidis/Agenor, som får hovedkontor i Genève i Sveits, vil vi legge grunnlaget for ytterligere priskutt på dagligvarer i våre butikker og kiosker i årene som kommer, sier administrerende direktør Ole Robert Reitan i Reitan Handel i en pressemelding.

Rema og Edeka inngikk i fjor et partnerskap, for å oppnå bedre innkjøpsavtaler, mer effektiv logistikk og et styrket butikknett.

- Samarbeidet vi nå utvikler er utrolig viktig for at vi skal kunne fortsette arbeidet med å kutte priser og forbedre driften i alle ledd av vår virksomhet, sier Reitan.

Avtalen vil kreve godkjenning fra konkurransemyndighetene i Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere