RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rentefrykt senket USA-børsene

Sist oppdatert:
Frykten for at sentralbanksjef Alan Greenspan vil sette opp renten i løpet av sommeren, tok torsdag på ny overhånd på Wall Street.

I forrige uke falt USA-børsene i påvente av den amerikanske sentralbankens renteavgjørelse tirsdag. Alan Greenspan beholdt renta på rekordlave 1 prosent, men sentralbanksjefen antydet at en renteøkning på 0,25 prosent er i vente.

Investorene i USA klør seg nå i hodet og lurer på om renteøkningen vil skje i juni, eller om Greenspan vil vente enda flere måneder.

Ledighetstall er en god indikator på styrken i den amerikanske økonomien, og apriltallene som blir presentert fredag, kan derfor være avgjørende for når det første rentehoppet kommer.

Allerede tidlig torsdag fikk imidlertid investorene en forsmak på hva slags månedstall de har i vente. Antall søknader om arbeidsledighetstrygd falt til sitt laveste nivå på over tre år, og langt lavere enn det ekspertene hadde ventet.

Tallene er så sterke at mange frykter at Greenspan vil sette opp renten allerede i juni, og mange reagerte med å selge seg ut av børsene torsdag.

Nasdaq falt 1 prosent, mens Dow Jones og S&P slapp unna med en nedgang på om lag 0,7 prosent. Alle de tre indeksene var derimot langt lavere i løpet av dagen.

På Dow Jones falt 25 av de 30 noterte selskapene i verdi, mens åtte av de ti største selskapene på Nasdaq endte ned.

Dagens nøkkeltall:
¿ Dow Jones: 10241,26, ned 69,69 (0,68 prosent)

¿ Nasdaq: 1937,74, ned 19,52 (1,00 prosent)

¿ S&P 500: 1113,96, ned 7,57 (0,67 prosent)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere