RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rentene på vei opp

Rentene stiger i markedet i dag. Økt optimisme for fremtiden gjør økonomene mer sikre på at de lave rentene ikke er kommet for å bli.

Rentene stiger i markedet fredag. Oppgangen kommer som en følge av renteoppgang internasjonalt.

Økt optimisme, blant annet på den amerikanske økonomiens vegne, har fått aktørene i rentemarkedet til å tvile på at de lave rentene vil vedvare.

- Korte renter er opp rundt fire punkter, etter at det har steget i blant annet USA, men det er lite som skjer, sier en obligasjonsmegler til TDN Finans.

Torsdag ble det publisert flere positive nøkkeltall fra USA, der blant annet den regionale bedriftstillitsindikatoren Philadelphia Fed steg til 22,1 i august fra 8,3 måneden før. Samtidig viste ledende indikatorer en oppgang på 0,4 prosent i juli, mens jobless claims falt med 17.000 personer til 386.000.

I går la DnB Markets fram sin kvartalsrapport hvor det fremheves at flere signaler tyder på at den internasjonale økonomien kan være ved å snu. Det medfører at analysehuset også forventer økte renter i tiden framover. Innen neste august skal Norges Bank ha økt styringsrenta til 4,5 prosent, spår DnB-økonomene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere