RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rentesjokk på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs klatret oppover onsdags formiddag, men så våknet USA. Da gikk alt i stå.

Renten på amerikanske 10-årige statsobligasjoner steg i formiddag brått fra 4,39 til 4,48 prosent. Så høy har ikke renten vært siden august, og rentesjokket sendte bølger langt over Atlanteren.

Her hjemme steg renta på 10-årige norske statsobligasjoner med 0,06 prosentpoeng, fra 3,97 prosent til 4,03 prosentpoeng.

Renteendringen var en skikkelig kalddusj for handelen på børsen. Det som startet som en dag med gode utsikter, endte med en nedgang på hovedindeksen på 0,25 prosent.

Statoil og Hydro gjorde sitt for å berge dagen. Oljeprisen ble i går løftet etter at Saudi Arabias oljeminister slo fast at OPEC vil holde kvotene uendret ved neste møte. Men gevinsten fra OPEC-uttalelsen ble bremset av en lav dollar.

Ved børsslutt var Statoil opp 0,44 prosent og Hydro opp 0,28 prosent.

Mens det ennå gikk bra for de fleste selskapene før lunsj, skilte Frontline seg ut som den eneste av de store med røde tall.

Årsaken var at aksjen idag ble notert uten rettigheter til aksjer i Ship Finance. I realiteten handles derfor aksjen uten en utbytterettighet på drøye to dollar. Med en dollarkurs på 6,11 tilsvarer det rundt drøye 12 kroner.

Onsdagens børsvinner ble Ecuanor. Selskapet meldte i går at de i kommende uker skal presentere seg for investorer og meglerhus. Selskapet er slettes ikke nytt, men meldingen om den planlagte sjarmoffensive sendte i går aksjekursen opp over 10 prosent. Og i dag steg kursen med ytterlig 23,3 prosent.

Den oppturen får ikke styremedlem Aksel Gresvig videre glede av. Han solgte nemlig samtlige av sine aksjer i dag tidlig for en snittkurs på 1,2293. Ved børsslutt var aksjekursen 1,48 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere