RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Christian Steffensen, TV 2 Nettavisen)

Restskatt for finansministeren

Finansminister Per-Kristian Foss gikk på en skattesmell for likningsåret 2003. Men for for å spare gjeldsrenter har han allerede betalt den inn.

Torsdag var finansministeren på omvisning på Likningskontoret i Oslo. Der var det full aktivitet nest siste dagen før selvangivelsen må leveres, med folk som både ringte inn og møtte opp for å få hjelp.

- Jeg fikk en liten restskatt i år. Men den ble mindre etter at jeg fikk gjennomgått likningen, fortalte Per-Kristian Foss under omvisningen.

- Deler ikke riktig

Finansministeren etterlyste tydligere opplysninger om hva renten på restskatt er, slik at folk får en gulrot ved tidlig innbetaling. Selv har Foss allerede betalt inn sin skattesmell, for å slippe rentebelastningen.

En av endringene finansministeren måtte gjøre, var i forhold til boliglån.

- Den forenklede selvangivelsen klarer ikke å dele lån korrekt mellom partnere og ektefeller. Så det må gjøres manuelt, sa Foss.

Hjelper mange tusen om dagen

Oslo Likningskontor åpnet sin hjelpetjeneste 13. april, og har de siste ukene hatt besøk av rundt 800 personer daglig som trenger skatteråd.

I tillegg er det ekstraordninære hjelpestasjoner på Gardermoen, Oslo Sentralstasjon og Storo Senteret, som også har stor tilstrømming.

Ifølge Likningskontoret er gjelder henvendelsene stort sett barnefradrag, forsørgelse av familie i utlandet, pendlerfradrag, aksjer samt pensjonister som ikke vet om deres selvangivelse er riktig utfylt.

Kraftig oppgang for SMS-leveringer

I Oslo er rundt 32.000 selvangivelser på papir innsendt per 28. april. På samme tid var rundt 99.928 selvangivelser levert elektronisk. Det er en økning på nesten fem prosent siden i fjor. Økningen er størst for personer som leverer via SMS, men det har gått ned for selvangivelser levert over telefon.

Totalt i fjor leverte 152.198 Oslo-borgere elektronisk.

Hittil er det levert 815.653 selvangivelser elektronisk fra hele landet. I fjor på samme tid var tallet 745.617.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere