RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatfest gav aksjerally for HP

(HP)
Den amerikanske datagiganten Hewlett-Packard (HP) leverte solide resultater og optimisme for fremtiden i går, og aksjemarkedet svarte med å sende aksjen kraftig opp.

HP-aksjen steg 8 prosent etter børsslutt i New York i går, etter først å ha steget 1,5 prosent i ordinær handel. Ikke bare overbeviste HP historisk, men også selskapets fremtidsoptimisme så ut til å glede aksjemarkedet.

Kvartalsresultatet steg med 27 prosent, til 1,1 milliarder dollar - noe som er bedre enn det aksjemarkedet ventet på forhånd. Omsetningen steg med 8 prosent, til 21,4 milliarder dollar.

HP var den siste av de seks store IT-selskapene som presenterte sitt kvartalstall i går. De fem andre - Microsoft, IBM, Cisco, Dell og Intel - har alle innfridd eller gjort det bedre enn markedets forventninger.

Adm. direktør Carly Fiorina sa på en analytikerpresentasjon i går at selskapet er rimelig fornøyd med utsiktene fremover. Usikkerheten knytter seg ikke uventet til veksten i privatmarkedet.

- Vi merker bedring i næringslivet, men er mer usikre på konsumentmarkedet. Jeg vil ikke kalle markedet eksepsjonelt, men det er heller ikke dårlig, sa Fiorina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere