RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatfest hever børsen

Sist oppdatert:
Ti av de femten største selskapene på Oslo Børs har levert resultater som har vært bedre enn eller som ventet. Slik blir det børsfest av.

I gjennomsnitt la de tretten selskapene hvor konsensusestimat forelå frem resultater for 2. kvartal som var 13 prosent bedre enn analytikerne forventet, melder TDN Finans.

- Det blir oppfattet som positivt i markedet når selskapene leverer bedre enn forventet. Men samtidig må man se på grunnlaget for estimatene. Jeg mener meglerne nå undervurderer estimatene, på samme måte som de overvurderte estimatene i 2000, sier sjefsforvalter i WarrenWicklund, Peter Warren, til TV 2 Nettavisen.

Av de største selskapene er det bare Røkkes Aker Kværner som til nå ikke har rapportert. Det skjer mandag. Selskapene der analytikernes estimater traff best var Tandberg, Statoil og Orkla, der bommet man bare med under en prosent.

Fredag endte hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,62 prosent til 152,92 poeng. En av aksjene som steg mest, etter fredagens positive resultatvarsel fra brikke-giganten Intel, var Tandberg Television. Kursen steg 5,33 prosent til 23,70 kroner.

Intels økte forventninger til tredje kvartal hever klart både amerikansk futures og det europeiske aksjemarkedet. Etter Intels nyheter åpnet Nasdaq kraftig opp i dagens handel i USA. Indeksen var noen minutter etter åpning opp hele 1,73 prosent.

Pengefolket ved Oslo Børs har nå kastet seg på virusbølgen, og sender aksjekursen i antivirusselskapet Norman til værs fredag. De fleste store avisene på papir og nett har holdt virusfanen høyt denne uka. Fredag er det Dagens Næringslivs tur til å piske opp stemningen. Norman-aksjen er opp 4,42 prosent.

Nå skal det samtidig siers at Norman ikke har vært noen genial investering for børsfolket så langt i år. Siden nyttår har kursen faktisk falt 13 prosent, mens hovedindeksen ved Oslo Børs har steget 30 prosent.

Den voldsomme oppmerksomheten rundt datasikkerhet de siste dagene ser imidlertid ut til å hjelpe også på aksjekursen. 13. august var kursen nede i 39,50. Norman-aksjen har med andre ord steget 14 prosent siden virusbølgen inntok landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere