RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatfest på børsen

Sist oppdatert:
Tallene for andre kvartal tyder på at to og et halvt års resultatfremgang fortsetter på Oslo Børs. I dag jubler markedet for Telenor.

Telenor blåste fredag morgen forbi alle forventninger med sine tall for andre kvartal. Det førte til at telekonsernet ble hele 6 milliarder mer verdt da børsen åpnet.

I tillegg stiger Aktiv Kapital og Q-Free på børsen etter å ha kommet med kvartalstall i dag tidlig. Nera steg først, men har siden falt tilbake, etter å ha lagt frem tall som viser klar resultatfremgang.

TV 2 Nettavisen har sett på de kvartalsresultatene til de viktige selskapene på Oslo Børs så langt, og førsteinntrykket er positivt.

Av 16 selskaper med en markedsverdi over 1 milliard kroner, har åtte steget og fire falt i kurs den dagen tallene ble presentert. Fire endte uendret, eller med mindre enn 1 prosent i endring. I snitt har de 16 selskapene steget med 2 prosent den dagen tallene ble kjent.

Opp, tross svake tall
Størst oppgang hadde faktisk Tomra, til tross for at dette selskapet egentlig la frem dårlige tall. Men her var det nok mer det som ble sagt om utviklingen fremover som ga en oppgang på hele 9 prosent.

Eltek steg derimot 8 prosent på genuint gode kvartalstall. Også tallene til Stolt Offshore ble svært godt mottatt.

Nest etter Telenor er Yara det høyest verdsatte selskapet som til nå har kommet med tall. Tallene ble beskrevet som gode av analytikere, men aksjen falt faktisk 2 prosent den første dagen, selv om den senere har tatt seg opp igjen.

I vårt utvalg falt Tandberg Television mest etter sine tall, som viste en litt svakere bunnlinje enn ventet. Mange valgte nok å ta gevinst her etter at aksjen er blitt 25-doblet i verdi siden høsten 2002.

En stor skuffelse var IT-selskapet Ementor, som har slitt i årevis med å snu en negativ trend. Men dette selskapet faller utenom vårt utvalg på selskaper med markedsverdi på over 1 milliard, nettopp fordi det har gått så dårlig så lenge.

Ser fortsatt fremgang
- Førsteinntrykket er bra, bekrefter sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities, og trekker spesielt frem Telenors tall. Men han understreker at det er svært tidlig å konkludere. Selskaper som Hydro og Statoil har for eksempel ikke kommet med tall.

- Det har vært to og et halvt år med sammenhengende resultatvekst. Det er ingen grunn til å tro at det er slutt, sier Hermanrud til TV 2 Nettavisen.

USA ikke så bra
Derimot mener Hermanrud bildet ikke ser så veldig bra ut på de viktige USA-børsene denne gangen. Det har for eksempel vært flere skuffelser innen IT, påpeker han.

Selskaper som Yahoo, Google og Microsoft har alle falt etter å ha kommet med sine kvartalstall.

Kursutslag etter kvartalstall

¿ Tomra 9
¿ Eltek 8
¿ Telenor 7
¿ Stolt Offshore 6
¿ Nordic Semiconductor 3
¿ Kongsberg Automotive 3
¿ Q-Free 3
¿ Aktiv Kapital 2
¿ Fred. Olsen Energy 0
¿ Tandberg 0
¿ Ganger Rolf 0
¿ Nera 0
¿ EDB Business Partner -1
¿ Yara -2
¿ Visma -4
¿ Tandberg Television -5

Prosentvis kursutslag første dag etter at kvartalstallene ble kjent. Listen omfatter selskaper med markedsverdi over 1 milliard kroner. Vi har holdt Unitor utenom, siden dette selskapet er i ferd med å bli kjøpt opp, og kursen påvirkes i liten grad av kvartalstall. For selskaper som kom med tall fredag morgen, er endringen frem til lunsj.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere