RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatnedgang for Kværner

Etter en betydelig restrukturering, rapporterer Kværner et resultat på minus 59 millioner kroner i tredje kvartal.

Kværner har i løpet av 2004 krympet betydelig, og flere virksomheter er nå tatt ut av selskapet. De resterende aktivitetene gjør det ikke så godt. I tredje kvartal endte industriselskapet med et driftsunderskudd før spesielle poster på minus 59 millioner kroner, mot 42 millioner kroner i pluss i fjor.

Flere av Kværners skipsverft er nå en del av Aker Yards, noe som påvirker både resultat og balanse betydelig. Omsetningen i selskapet var i år på 938 millioner kroner, mot 9,3 milliarder kroner i fjor.

Kværners verft i Philadelphia er blant de viktigste eiendelene i konsernet, og i tredje kvartal endte verfet opp med et nullresultat. I en pressemelding skriver selskapet at kostnadsreduksjonene fortsetter og at fremdriften på to skip under bygging er tilfredsstillende. Det store problemet er likevel at det ennå ikke er inngått noen endelig salgsavtale for disse prosjektene.

Kværner har i tredje kvartal inngått en avtale med Aker Kværner om salg av Kværners virksomhet i Pittsburgh. Denne avtalen har en verdi på 50 millioner kroner, og vil bli gjennomført i fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere