RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Nera

Sist oppdatert:
Nera-sjef Bjørn Ove Skjeie måtte torsdag morgen ta den tunge veien til Oslo Børs og melde fra om at de økonomiske resultatene i inneværende kvartal blir betydelig dårligere enn ventet.

Nera-ledelsen har mange baller i lufta om dagen. Kostnadene skal kuttes, organisasjonen skal strømlinjeformes, satelittvirksomheten skal skilles ut og børsnoteres, og transmisjonsvirksomheten skal selges.

Da selskapet la fram resultatet for årets andre kvartal, uttalte ledelsen at driften trolig kommer til å gå med overskudd i år. Det målet er nå helt i det blå.

«Styret anser ikke lenger et positivt driftsresultat for 2004 som mulig. Det er hovedsaklig resultatsvikt innen selskapets satellittvirksomhet som fører til resultatavvik i forhold til selskapets egne og markedets forventninger,» skriver Nera i torsdagens børsmelding.

Driftsresultatet før restruktureringskostnader i tredje kvartal vil bli minus 35 millioner kroner, anslår Nera-ledelsen, som samtidig påpeker at fjerde kvartal trolig blir langt bedre.

Nera jobber som kjent med å selge transmisjonsvirksomheten, og ambisjonen fra styret er å ha en avtale på plass allerede i løpet av dette året. Arbeidet med å skille ut og børsnotere satellittvirksomheten er utsatt inntil videre.

Aksjekursen i Nera falt 7 prosent da handelen tok til ved Oslo Børs torsdag. Sjekk aksjekursen i Nera her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere