RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettsmaraton for Kristoffersen

Sist oppdatert:
Mandag 19. januar starter maratonrettssaken mot Finance Credit-topp Trond Kristoffersen. Han eks-partner kan slippe unna langt billigere.

Dato for straffesaken mot Trond Kristoffersen ble bestemt i et forberedende rettsmøte der Kristoffersens forsvarere, aktor og dommeren var til stede.

Økokrims aktorer i utallige fengslingsmøter, førstestatsadvokatene Elisabeth Roscher og Morten Eriksen, vil også lede hovedforhandlingene på vegne av påtalemyndigheten. Det er avsatt hele to måneder til straffesaken.

- Å håndtere lange rettssaker en en del av hverdagen i Økokrim, det er vi vant med, sier Morten Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Kristoffersen er tiltalt for grovt bedrageri mot i alt sju banker, for mer enn 1,4 milliarder kroner, samt forfalskning av regnskapene til Finance Credit og flere andre selskaper. Kristoffersen er også tiltalt for 16 brudd på regnskapsloven. Strafferammen er på ni års fengsel.

Tiltalen mot Kristoffersens medgründer i Finance Credit, Torgeir Stensrud, begrenser seg til bedrageri-postene mot sju banker. Økokrim har hele veien signalisert at de stoler mer på Stensruds forklaringer, og en såkalt tilståelsesdom er ikke utelukket for Torgeir Stensrud.

- Jeg kan ikke kommentere når dette blir, men det kan bli snakk om en mer summarisk løsning for hans vedkommende, sier Morten Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere