RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Revisor rømte pyramide

Sist oppdatert:
Papirrot førte til at revisor nektet å godkjenne årsregnskapet til The 5 Percent Community Invest. Nå venter tvangsavvikling.

Mandag sendes pyramiden T5PC til Oslo tingrett for tvangsoppløsning, dersom ikke ny revisor er kommet på plass.

Det betyr at selskapet vil bli avviklet innen tre uker.

Trakk seg
Systemrevisjon AS har vært selskapets revisor siden oppstarten i 23. juni i 2003. Men revisor Sahidur Rahman fratrådte 2. august i år.

- De har vært min kunde, men jeg har trukket meg som revisor for noen måneder siden, sier Sahidur Rahman til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor avsluttet dere samarbeidet?

- Jeg har taushetsplikt, og kan ikke si noe mer, sier Rahman.

Mangelfull kontroll
I årsberetningen for 2003 oppgir Rahman grunnen til at samarbeidet sprakk.

«Selskapets interne kontroll har gjennom 2003 vært mangelfull på en rekke vesentlige punkter. Dette har medført at vi ikke har kunnet gjennomføre de revisjonshandlinger som vi har ansett nødvendige for å bekrefte at årsregnskapet ikke inneholder vesentlige feil eller mangler», skriver revisor.

«Som følge av dette forholdet kan vi ikke uttale oss om årsregnskapet, om opplysninger i årsberetningen eller ledelsen har oppfylt sin plikt til å sørge for ordentlig og oversiktlig registrering og dokumentasjon av regnskapsopplysninger i samsvar med lov og god regnskapsskikk i Norge."»

«Vi mener at årsregnskapet, slik det foreligger, ikke bør fastsettes som selskapets årsregnskap for 2003», skriver Rahman.

To tilsyn
Kredittilsynet har vært på to tilsyn hos Sahidur Rahman, uten at tilsynet har hatt alvorlige bemerkninger mot revisoren, opplyser en medarbeider i tilsynet.

Det er imidlertid liten grunn til å tro at T5PC-toppene vil anstrenge seg for å finne en ny revisor og redde selskapet.

Trist beskjed
I en e-post fra mellomledernivå til T5PC-medlemmene heter det:

«I går mottok vi den triste beskjeden om at T5PC Global Market går mot styrt avvikling. Dette til tross en heroisk innsats av den nye ledelsen og nettverkslederne, det siste halve året. (..) Et selskap med store faste kostnader og uten omsetning/inntekt er vanskelig å drive videre, som vi skjønner. (¿) Når det gjelder T5PC Invest AS (her har vi aksjene våre), så antar vi at det dessverre skjer det samme her.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere