RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rift om sommerferie-plassene

Sist oppdatert:
Allerede før neste sommers feriekatalog er på plass hos turoperatørene, har Star Tour solgt 20.000 plasser.

Det er en økning i forhåndssalget på 10 prosent i forhold til i fjor. Fortsetter det slik, kan det se dårlig ut på restplass-fronten.

Star Tour anslår at rundt 825.000 personer vil reise i 2004. Dette er 20 prosent færre enn i toppåret 2001, men fortsatt er det rift om reisene.

- Veldig mye av det vi har mistet, er de reisene som har med kun fly å gjøre. Det har ikke vært så stor nedgang på charterreisene, sa Star Tour-sjef Sverre Høven på en pressekonferanse tirsdag.

Hellas i toppen

Til helgen legges feriekatalogen for sommeren 2004 ut hos turoperatørene, men allerede er 20.000 reiser solgt. Det er Hellas som er mest populært, med Spania på andreplass. Hele tre av ti som bestiller reise, vil til Hellas, og det er svært mange som vil til Kreta.

Det er spesielt yngre som velger Hellas som reisemål, men også Italia kommer høyt opp på favorittlisten. De eldre velger i større grad Spania.

Ifølge en spørreundersøkelse Star Tour har gjennomført på sine nettsider, har Tyrkia og Egypt klatret oppover i popularitet. Frankrike og USA har derimot gått ned. Undersøkelsen viser også at pris i større grad enn tidligere spiller inn når vi velger ferie, mens sol og opplevelser fortsatt er det viktigste kriteriet.

Mer agressiv strategi
For de som håper på billige reiser i siste liten, kan Star Tours strategi for neste år være en strek i regningen. Selskapet har lagt opp til en langt mer aggressiv profil, med rabatter til de som bestiller tidlig. På denne måten håper Star Tour at de skal slippe å sitte igjen med så mange restplasser senere.

Med tanke på at så mange turer allerede er solgt, kan det også tyde på at billigturene blir færre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere