RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigget til børsfall

Sist oppdatert:
Olje- og offshoreaksjene fikk flere ørefiker på Oslo Børs tirsdag, og bidrog til en knallrød børsdag.

(NA24): Oslo Børs endte som Europas svakeste aksjemarked tirsdag. Hovedindeksen falt 1,3 poeng til 347,21, etter å ha vært ned 2 prosent tidligere på ettermiddagen.

Det var olje- og offshoreaksjene som ledet an i fallet, men disse sektorene er så viktige på Oslo Børs at det smitter over til hele markedet.

Denne uken har ikke vært god for oljeaksjene. Statoils kvartalsrapport mandag ble mottatt med skuffelse, og det samme kan, kanskje i noe mindre grad, sies om Hydros rapport i dag.

I tillegg har oljeprisen fortsatt å falle, som den har gjort så langt i februar. Et par timer før børsslutt i dag kom det så en kvartalsrapport med skuffende resultat og guiding fra Transocean, verdens største riggselskap. Transocean-aksjen er så langt ned rundt 8 prosent på USA-børsen.

Dette skapte tilløp til panikk blant rigginvestorene, som har flydd høyt på Oslo Børs.

Børstaper ble Consafe Offshore, som falt 8 prosent til 102 kroner. Andre offshore- og oljeaksjer som falt mye er Norse Energy, TGS-Nopec, Fred. Olsen Energy og Awilco Offshore.

Statoil og Hydro falt henholdsvis 3 og 1 prosent til 164,50 og 761 kroner.

Shippingbørsen Imarex falt 7 prosent til 70 kroner etter en kvartalsrapport som viste et minimalt overskudd.

Også Pan Fish skuffer markedet tirsdag, og aksjen falt drøyt 3 prosent til 2,58 kroner.

- Forventningene var skyhøye etter de knallsterke tallene fra Fjord Seafood i forrige uke. Pan leverer grei tall, men klarer ikke å innfri de underliggende forventningene, sier en analytiker til TV 2 Nettavisen.

Mot strømmen gikk Aker Yards, som steg 3 prosent til 372 kroner etter en sterk kvartalsrapport i dag tidlig.

- Dette var en bra rapport, sier analytiker Terje Fatnes i SEB Enskilda til TV 2 Nettavisen.

- Rapporten viser at selskapet har full kontroll på prosjektgjennomføring, på personellsiden og på leverandørsiden, sier Fatnes.

Men generelt var fallet bredt. Det var rundt fire ganger så mange taperaksjer som vinnere i dag. Ute i Europa er det generelt små endringer på børsene i dag. I USA er det så langt en moderat oppgang.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere