RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rigginvestorene satser på Fredriksen

Sist oppdatert:
Milliardær John Fredriksen reiste nesten 200 millioner til SeaDrill på en drøy time. Nå bestiller Fredriksen en ny boregg, som skal koste rundt tre milliarder kroner.

- Vi føler vi har fått en bra deal, så får vi se hva vi kan få til, sier Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, til Dagens Næringsliv.

Nå vil nemlig Fredriksen satse på riggrederiet SeaDrill, og bidra til en sammenslåing i riggbransjen. Investorene har tydelig tro på at milliardæren skal lykkes i like stor grad som han har gjort med både Frontline og Golar. Tirsdagens lynraske emisjon i SeaDrill viser at markedet har stor tro på Fredriksen.

For mens First Securities slet med å få inn penger til sitt riggprosjekt Eastern Drilling, ble emisjonen i SeaDrill i regi av Pareto Securities og Carnegie overtegnet tre ganger.

Alle de 20 investorene som ble spurt om å være med, punget ut. I løpet av tre uker har verdien på selskapet steget med 100 millioner dollar.

SeaDrill har ingått en intensjonsavtale om en ny, halvt nedsenkbar borerigg. Kontrakten blir avklart i juni, men riggmeglere tror avtalen har en verdi på rundt 400 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere