RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riggmangel truer oljenæringen

Sist oppdatert:
Leverandørindustrien frykter for hele oljenæringens fremtid dersom det ikke skaffes frem flere oljerigger, og bores flere nye letebrønner.

- Hvis vi havner i en situasjon der vi ikke får flere nye letebrønner enn i fjor, da vil det være en katastrofe for Norge, sier leder for leverandørindustriens bransjeforening, Knut Aaneland til Bergens Tidende.

Han frykter at hele 20.000 arbeidsplasser skal forsvinne fra leverandørindustrien som følge av mangel på nye oljebrønner.

På kort sikt lider nå næringen under mangel på ledige oljerigger. Tall fra R.S Platou viser at utnyttelsesgraden på oljerigger nå er på 100 prosent. Det finnes kort og godt ikke ledige rigger å oppdrive for leting på norsk sokkel.

Aaneland vil at olje- og energiminister Thorhild Widvey kaller oljeselskapene innpå teppet og ber dem gå sammen om å leie inn nok borerigger til å få fart på leteboringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere