RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rimi-Hagen anker

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica AS anker det knusende nederlaget i eiendomskrangelen på Oslos aller beste vestkant.

Hagens selskap er dømt til å betale de øvrige seksjons-eierne i Holmenkollveien 96 erstatning på 3,1 millioner kroner, pluss om lag en million kroner i renter. I tillegg kommer 370.000 kroner i saksomkostninger.

Totalt dømmes Canica til å betale om lag 4,5 millioner kroner.

Canicas prosessfullmektig, advokat Hallgeir Østrem, varsler at saken vil bli anket.

- Det er 100 prosent sikkert. Vi er uenige i dommen. Vi mener det er feil i bevisvurderingen og feil i rettsanvendelsen, sier advokat Østrem til TV 2 Nettavisen.

- Klar sak

Før saksøkerne var kjent med at Canica krever omkamp, uttalte advokat Hans Kristian Skarpholt:

- Vi er veldig fornøyd med dommen og føler oss trygge på at den ikke blir anket, fordi saken har framstått som så klar for dommeren.

- Jeg tror ikke Canica har lyst til å få sin forretningsmoral prøvet av Borgarting lagmannsrett, sier advokat Skarpholt.

"Sterkt å kritisere"

I dommen heter det blant annet at: "Retten finner at Canica AS er sterkt å kritisere for måten dette byggeprosjektet ble drevet igjennom på. Det må være en del av den alminnelige plikt til lojalitet i kontraktsforhold at man informerer medeiere om utviklingen i et byggeprosjekt som angår en felles eiendom."

Tingrettsdommer Thorleif Waaler mener Canicas representanter har utøvd massivt press og brukt tvilsom juridisk argumentasjon overfor de øvrige seksjonseierne.

- Tatt seg tilrette

Selskapet har ganske egenrådig bygget ut førsteetasjen for å få bedre plass til sin dagligvareforretning ved Besserud stasjon i Holmenkollen i Oslo. Butikkbygget inneholder også leiligheter, og de øvrige seksjonseierne saksøkte Canica fordi de mente selskapet hadde tatt seg tilrette ved utbyggingen.

Striden stod om vedtektene for sameiet ga næringsseksjonen rett til å foreta utbygging på eiendommen og om denne retten i tilfelle var vederlagsfri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere