RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Christian Steffensen, TV 2 Nettavisen)

Rimi-Hagen ble truet

Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen har i dag bestemt seg for å selge matimperiet. Hagen har tidligere fortalt om trusler fra Ahold i forbindelse med aksjeposten.

Ifølge en pressemelding fra Royal Ahold onsdag morgen, vil Hagens investeringsselskap Canica selge sin eierpost i ICA.

Nederlandske Ahold er den største aksjonæren i det nordiske matkonsernet ICA som blant annet eier den norske Rimi-kjeden.

Aksjeposten til Hagen har vært en omstridt sak for den nederlandske dagligvaregiganten over flere år.

Rimi-Hagen har tidligere fortalt om trusler fra Ahold hvis han ikke går med på å selge sin store aksjepost i ICA. Det bidro til at Aholds direktør for Skandinavia måtte gå fra stillingen tidligere i år.

Hagen har tidligere uttalt at han fryktet for livet sitt, da striden om hans eierpost i ICA var på sitt heteste. Ifølge Hagen hadde han blitt fortalt at han skulle få ”et helvete” dersom han ikke solgte seg ut.

– Jeg innkalte mine venner, og meddelte at hvis jeg skulle gå bort på en underlig måte, så visste de hvor de skulle gå og lete. Jeg var redd for livet mitt, sa Hagen til Dagens Næringsliv i februar i år.

Truslene skal ha blitt fremsatt under en middag der Aholds konserndirektør Jan Andreae møtte Hagens høyre hånd, Peter Ruzicka, i april 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere