RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Rimi-Hagen fikk en kald skulder

Sist oppdatert:
Pengefolket ville ikke være med på Stein Erik-Hagen-dominerte Steen & Strøms planer om å dytte City Syd i Trondheim og åtte andre kjøpesentre inn i et nytt eiendomsselskap.

Det var på seinhøsten i fjor at Steen & Strøm og Storebrand Livsforsikring lanserte planene om å skille ut ni kjøpesentre i et eget selskap kalt Kjøpesenter Invest KS. De ni sentrene utgjør cirka en tredel av den totale omsetningen ved kjøpesentre som i dag er eid av Steen & Strøm eller Storebrand Livsforsikring.

Ifølge eiendomsduoen har de ni kjøpesentrene en samlet verdi på 3,6 milliarder kroner.

- Unik eksponering

Betingelsen fra Stein Erik Hagen & co. var at andre investorer gikk inn med et tilstrekkelig antall millioner i det nye selskapet. Ideen ble solgt inn i en børsmelding datert 25. november:

"Kjøpesenter Invest representerer en unik eksponering mot privat konsum i Norge med sikkerhet i førsteklasses kjøpesentereiendom. Etableringen av Kjøpesenter Invest KS gjør det mulig å investere i et segment av eiendomsmarkedet som hittil har vært forbeholdt et fåtall større aktører,” het det i en felles børsmelding fra Steen & Strøm og Storebrand.

Vendte tommelen ned

Men investorene ville ikke være med på milliardprosjektet. Dermed blir alle de ni kjøpesentrene værende i porteføljen til Steen & Strøm og Storebrand.

”Selskapene tar til etterretning at det i dagens marked ikke har vært tilstrekkelig interesse for det nye eiendomsproduktet i investormarkedet og at forutsetningen om fulltegning dermed ikke er innfridd”, konstaterer Steen & Strøm og Storebrand i en felles pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere