RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Stein Erik Hagen, Rimi
Stein Erik Hagen, Rimi

Rimi-Hagen og DnB NOR ga børshopp

Sist oppdatert:
DnB NOR og Gresvig ledet an i oppgangen på Oslo Børs torsdag. Etter at det ble kjent at Stein Erik Hagen-dominerte Steen & Strøm solgte seg av Gresvig, resulterte dette i kraftig oppgang i formiddagstimene.

Storbanken DnB NOR ledet an i oppgangen torsdag. I løpet av dagen la selskapet på seg hele 2,41 prosent.

Rimi-gründer og matmilliardær Stein Erik Hagen trekker i trådene i kjøpesenter-selskapet Steen & Strøm. Torsdag annonserte Steen & Strøm at det selger sin aksjepost på 35 prosent i Gresvig med en gevinst på 116 millioner kroner.

Etter denne nyheten spratt Gresvig-aksjen i været, men ved børsslutt er kursen noe mer stabilisert. Selskapet endte opp 0,90 prosent, og ligger høyt på listen over de mest omsatte aksjene.

Tungvekterne Statoil og Hydro er opp henholdvis 0,87 og 0,29 prosent.

IT-sektoren har gjort det skarpt. Nera er opp 5,49 prosent, mens Tandberg stiger 0,73 prosent.

Farstad-familiens innsidesalg for til sammen 205 millioner i Farstad Shipping, sikret Ålesund-rederiet en plass høyt oppe på listen over de mest omsatte selskapene.

Styreformann og pater familias, Sverre Farstad, bedyrer overfor nyhetsbyrået TDN Finans at salget ikke må tolkes som et signal på at han mener toppen nå er nådd. Investorene har likevel sendt supply-rederiet ned 2,78 prosent.

Børsrakett Jinhui Shipping var et av selskapene som endte sagen i rødt, etter oppgang før lunsj. Selskapet endte ned hele 4,62 prosent.

En annen og adskillig større aktør i shipping-markedet og på Oslo Børs, er Frontline. Fredriksen-selskapet endte opp 0,43 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,30 prosent, på 205,31 poeng. Det er 55 selskaper som gikk ned, mens 60 gikk opp. Det ble omsatt aksjer for 3,9 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere