RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rimisalg hos Hagen

Sist oppdatert:
Ikke bare skjortesnippene resirkuleres når Stein Erik Hagen strammer forbruket. På salgslisten er både jetfly, seilbåt og store aksjeposter.

Stein Erik Hagen tronet på sjetteplassen på årets Kapital liste over Norges «400 rikeste.» Likevel er Hagen en av dem som har merket finanskrisen best på saldoen og strammer følgelig inn på forbruket før vintermørket setter inn for alvor.

LES OGSÅ: Rikingenes mareritt
LES OGSÅ: Hagen tar ut halv milliard

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hagen solgte tidligere i år sitt jetfly for 250 millioner kroner.

Forrige uke melte VG at også Hagens 142 fot store seilbåt var på salgslisten. Salget kan innbringe 100 millioner kroner, meldte avisen.

- Jeg har solgt jetflyet, jeg har solgt selskaper som ikke gir nødvendig avkastning, for å være forberedt til den meget tøffe tiden jeg tror vi står overfor. Jeg frykter vi i mange år har en lang og kald vinternatt foran oss. Da må man stramme inn, sa Hagen til VG forrige uke.

LES OGSÅ: Hagen vil henge på veggen

Store tap
Også på børsen merker Hagen en økonomisk tilstramming i formuen. Hagen eier 155.464.500 aksjer i Orkla. Toppnoteringen på ett år er 115,25 kroner per aksje og høyest i år er 105,25 kroner. Nå står aksjen i 48,90 kroner.

Det betyr at Hagens eierandel gjennom Canica har gått fra 17.9 milliarder på topp 27. juli 2007 til dagens verdi på 7.6 milliarder kroner. Dette er ett fall på 23,6 millioner daglig for Hagens aksjeverdier.

Ifølge NA24 skal Stein Erik Hagen alene ha tapt totalt 32,2 milliarder kroner på sine Orkla-aksjer.

Tapet er et verditap og ikke er reelt dersom det ikke realiseres et salg. Likevel spekuleres det i om Hagen kan bli tvunget til å selge for å frigjøre kapital dersom Steen & Strøm salget ikke går som det skal.

Halvert
Stein Erik Hagen har ifølge finansbladet Kapitals «400 rikeste» liste nærmest halvert sin formue det siste året. Her står Rimi-kongen oppført med et formuefall fra 24 milliarder kroner i 2007 til 14 milliarder i år.

LES OGSÅ: - Angrep på Norges bønder

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hagens private salgsliste inkluderte også Steen & Strøm kjeden tidligere i sommer som ifølge Hagen selv solgte for 21,9 milliarder kroner, dersom salget godkjennes av EUs konkurransemyndigheter.

VG meldte også at Hagen hentet ut 500 millioner fra familieselskapet Canica Investor, og har fordelt pengene jevnt mellom sine tre barn.

«Hvitsnippen»
Hagen skapte også stor ståhei med sine alternative sparetips i finanskrisen for «folk flest» i Dagens Næringsliv i september. Her tipset Hagen DNs lesere til å bytte ut skjortesnippen, i stedet for å bytte ut hele skjorten. Personlig brukte han en skredder i England til arbeidet, fortalte han avisen.

LES OGSÅ: Hagen fillerister finansministeren
LES OGSÅ: Slakter Hagens sparetips

– Det er klart at hvis alle over tid gjør litt sånn, så vil forbruket gå ned, og over tid vil inntjeningen i næringslivet gå ned, sa han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere