RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Risikerer gigantsmell

Foto: Henrik Færevåg
Sist oppdatert:
Mobilgründer Idar Harry Vollvik risikerer en skattesmell på over en kvart milliard kroner på grunn av måten salget av Chess ble gjennomført på.

Det er Kapital som skriver at Vollvik risikerer en ekstra skatt på 270 millioner kroner på grunn av måten salget ble gjort på.

Bakgrunnen er at Vollvik i slutten av juni opprettet selskapet Vollvik Invest. Det skjedde en uke etter at Telia Sonera varslet oppkjøp av Vollvik Gruppen. Vollvik overførte så alle sine personlige aksjer i Vollvik Gruppen til Vollvik Invest.

Dette kan i utgangspunktet frita Vollvik Invest for gevinst på salget, etter den nye fritaksmodellen.

Men Kapital har snakket med juridisk ekspertise, som på generelt grunnlag, sier at mye tyder på at skattemyndighetene vil anse slike transaksjoner som rene skattemotiverte handlinger og ilegge skatt likevel, etter såkalt gjennomskjæring.

Vollvik sier prosessen med Vollvik Invest var satt i gang lenge før kjøpet fra Telia Sonera, og han frykter - i utgangspunktet - ikke gjennomskjæring, ifølge Kapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere