RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke betaler 150 millioner

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Orkla bekrefter at Kjell Inge Røkke vil betale 150 millioner. Samtidig står de fast på trusselen om å stille Røkke personlig ansvarlig for resten av gjelden. Aker RGI: Godt fornøyd med løsning

Avtalen ble signert av Aker RGI og Orkla onsdag kveld. Røkke hadde da blitt innvilget betalingsutsettelse to ganger.

Nedbetalingsplan
I en børsmelding sendt ut torsdag morgen bekrefter Orkla at det er enighet om at deler av beløpet skal innbetales, mens det etableres en nedbetalingsplan for den resterende gjelden.

- Hovedelementene i den fremforhandlede avtalen er at Orklas lån nedbetales med 150 millioner kroner, samt at det etableres en sikkerhetspakke for restlånet på 450 millioner kroner. Det refinansierte lånet løper til senest 31. desember 2004. Salgsretten mot Kjell Inge Røkke personlig opprettholdes, skriver Orkla i meldingen.

Avtalen som er inngått, legger grunnlaget for ro rundt driften og den fremtidige verdiskapning i NWSH-konsernet, poengteres det videre.

Gjenstår avklaring
Røkke-leiren har brukt de to siste ukene på å forhandle fram en helhetlig gjeldsløsning med Orkla og bankene. I meldingene fra Orkla og Aker RGI fremheves det at det fortsatt gjenstår en avklaring av forholdet til en utenlandsk tredjepart og av enkelte formelle forhold. Dette forventes brakt i orden innen rimelig tid.

Dermed har Røkke endelig funnet en løsning på gjeldskrisen som slo ut i fullt monn da Røkke-eide Norway Seafoods varslet Orkla at de ikke greide å betale tilbake et lån på 600 millioner kroner innen fristen 30. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere